Selv om mine forældre flere gange lovede mig, at de ville gøre min arv til mit særeje, viser det sig nu, at det ikke er sket.
Min mor afgik ved døden for cirka en måned siden, og jeg arver alt efter såvel min mor som min far. Men da mine forældre ikke har oprettet et testamente, har skifteretten oplyst, at arven kommer til at tilhøre mig som fælleseje.
Det er jeg ikke interesseret i, for min kone fik arven efter sine forælder for snart ti år siden, og den er gjort til hendes særeje. Denne arv har i alle årene stået på en særlig konto, hvor der er tilknyttet et særligt depot med værdipapirer.
Kan arven efter mine forældre blive mit særeje?
"T.V.L."
Svar:
MÅSKE!
Når dine forældre ikke har gjort arven til dit særeje, så er der kun én mulighed for, at den alligevel kan blive det. Nemlig at du og din kone aftaler, at arven skal være dit særeje, og at denne aftale bliver tinglyst – i form af en ægtepagt – ved Tinglysningsretten i Hobro.
Vil din kone ikke være med til, at I opretter en sådan ægtepagt, bliver arven dit fælleseje, og du skal af med halvdelen af arven til din kone i tilfælde af en separation eller skilsmisse. Det kan du ikke lave om på, når dine forældre har undladt at oprette et testamente, hvor de bestemte, at din arv skal være dit særeje.
J.G./E.F.